ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Какво представлява Майсторският клас

Този майсторски клас е инициатива, която предлага онлайн срещи с насоченост към изучаване на българска история и традиции за деца  на възраст между 8 и 16 години. Тя е предназначена както за ученици в България, така и за учениците, живеещи в чужбина.

За тази цeл клубът се ангажира да предоставя стартови часове в зависимост от географската зона в която се намират децата. Например: 07:30 ч. ще бъде началният час за учениците, които ще участват в Майсторският клас от пределите на Австралия и Нова Зеландия.

Нашата цел е, чрез 60 минутни срещи в онлайн платформата Google Meet, да достигнем до деца, които имат ограничен достъп до българското образование, култура и ценности.

Всеки сезон на майсторските класове ще има продължителност от 6 седмици и стартовите часове ще бъдат различни, в зависимост от държавата от която ще се включват децата.

майсторски клас
ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА

Приказни класове

Приказните класове са най-новата инициатива, насочена към български деца, живееща в чужбина на възраст от 4 до 7 години.

За разлика от майсторските класове, където фокусът ни ще бъде върху важни исторически моменти от българската история, то тук класовете ще бъдат с по-лек характер.

Ще се гледат български приказки, ще се слушат детски песни и ще се четат български стихотворения за деца. Часовете ще бъдат с продължителност 40 минути и родителите могат да се включват заедно с децата, ако те не могат сами да използват компютъра.

Програмата е насочена към най-малките, стремейки се да развива основополагащи знания от български фолклор и традиции.

Всеки сезон на приказните класове има продължителност от 4 седмици, разпределени всеки понеделник от 18:00ч българско време.

ЗАЩО ДА УЧАСТВАШ

Причини да запишеш участник в Майсторски клас

майсторски клас
Развиване на патриотичните принципи

Разглеждане на чисто човешката и романтична страна на героите на България

майсторски клас
Използване на модерни образователни технологии

Срещите ще бъдат записвани със Google Meet. Родителите ще имат възможност да гледат участието на децата им на запис.

майсторски клас
Индивидуална програма

След запознаване със участниците, всяко едно дете ще получи индивидуално внимание и насоки свързани с потребностите и знанията му по история.

майсторски клас
Логическо мислене

Предоставяне на различни исторически събития и намиране на логическата връзка между тях

майсторски клас
Развитие на ораторски качества

Чрез дебатите децата ще могат да развиват умение да говорят пред аудитория

майсторски клас
Презентиране

Учениците ще могат да презентират различни гледни точки и проекти, свързани с историографията.

КАКВО Е НУЖНО

Трите златни условия за участие в Майсторски клас

майсторски клас

Мотивация

Децата трябва да имат желание за участие! Разбира се, ако имате трудност с мотивацията, можем да проведем индивидуален разговор преди записването.

майсторски клас

Техническа готовност

Това е интерактивен социален клуб, затова всеки участник трябва да бъде с включен микрофон и уебкамера (пожелание). Трябва да бъде осигурен интернет достъп до платформата Google Meet.

майсторски клас

Обкръжаваща среда

Участниците ще имат възможност да участват в дебати и да споделят мнение с другите деца. Затова е необходимо да бъде осигурена безшумна среда, за да може всеки да изразява ясно своите коментари.

МНЕНИЯ

Какво казват родителите за Майсторския клас

И двете ми момчета (8 и 12 год.) участваха в майсторския клас на господин Иванов. Родени са в чужбина и им е трудно да говорят на български, но успяха всичко да разберат. Вземаха участие, подготвиха дори малко домашно и то напълно по желание. Господинът се стараеше много да направи часа интересен за тях.

Невена К.
родител на Петър и Максим

Изключително съм благодарна за възможността дъщеря ми да участва. За нас беше уникално преживяване. Дъщеря ми остана много доволна, защото цитирам „Господина е много добър и ни поднася информацията по достъпен и разбираем за нас начин, много ми е интересно и искам да продължа“.

Мариана Т.
родител на Лиам

Криси участваше с удоволствие и интерес. Особено й хареса възможността да задава директни въпроси. Аз тайничко слушах отстрани вашите уроци на родолюбие и патриотизъм. Ще се надявам да продължите вашата интересна и благородна дейност. Благодарим Ви!

Марияна Т.
родител на Кристин

Благодаря за изключително полезната и благородна инициатива! Интересно, увлекателно, на разбираем език! Дори и аз, като родител научих интересни факти. Препоръчвам на всички!

Теодора И.
родител на Ели

Ако се чудите как да накарате децата ви живеещи в чужбина да се заинтересуват от българската история, то това е начиньт-запишете ги в този онлайн курс.

Наталия С.
родител на Елиа

Благодарим ви за възможността да участваме в този клас по история.
Изключително интересно, приятно и полезно за децата.

Катерина Д.
родител на Стилян и Петко
ДЕМОНСТРАЦИЯ

Как преминава един майсторски клас

КОНТАКТНА ФОРМА

Свържи се с мен

Изпратете ми въпрос и ще получите отговор в рамките на ден

Повече от 400 проведени курса

ОК История се самофинансира изцяло от мен, Невен Иванов.
Ако искате да подпомогнете инициативата, можете да направите дарение тук!